juhannuksen aukioloajat

juhannusaatto 21.6.
8 – 18
juhannuspäivä 22.6.
11 – 19
sunnuntai 23.6.
11 – 19

Yhteystiedot

Karjalankatu 5
26100 RAUMA
p. (02) 8378 7850

Aukioloajat

ma – pe
9 – 19
la
9 – 17
su
12 – 16

Päivystysviikoilla

ma – pe
8 – 21
la
9 – 21
su
11 – 19

Apteekin tarjoamia palveluita

Reseptien suoratoimitus

Apteekkimme tiloissa on rauhalliset reseptilääkkeiden suoratoimituspisteet, joissa voit keskustella lääkehoidostasi kahden kesken farmaseutin tai proviisorin kanssa. Käytössämme on Kela-tietojen sähköinen tarkistus.

Itsehoitoon palveluvalinnasta

Rauman Ensimmäisen Apteekin palveluvalinnasta löydät monipuolisen valikoiman itsehoitoon tarkoitettuja tuotteita, kuten ilman reseptiä myytäviä lääkkeitä, vitamiineja, ravintolisiä, kosmetiikkaa ja luontaistuotteita. Oikean tuotteen valinnassa sinua neuvoo ja opastaa farmaseutti. Kysy neuvoa, autamme mielellämme.

Reseptien uusiminen

Jos käyt säännöllisesti lääkärissä, mutta reseptejä pitää uusia lääkärikäyntien välissä, voit tuoda reseptit myös apteekkiin uusittavaksi. Lähetämme eResepteistä uusimispyynnöt julkisen tai yksityisen terveydenhuollon yksiköihin, jotka ottavat uusimispyyntöjä vastaan. Uusittaessa eReseptiä toisen henkilön puolesta tarvitaan apteekkikohtainen valtakirja. Henkilökuntamme neuvoo sinua näissäkin asioissa.

Annosjakelu

Apteekissamme on käytössä myös koneellinen annosjakelupalvelu, joka helpottaa erityisesti iäkkäiden asiakkaiden lääkkeiden ottamista. Palvelussa mukana olevan asiakkaan lääkkeet pakataan annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palveluun sisältyy myös apteekissa tehtävä kokonaislääkehoidon tarkistus, jolla saadaan poistettua haitallisia lääkeyhdistelmiä ja vähennettyä monen asiakkaan lääkekuormaa. Voit lukea lisätietoja annosjakelupalvelusta tästä ».

Erityisosaamista astman, diabeteksen ja sydänsairauksien hoidossa

Apteekkimme henkilökunta on hankkinut lisäkoulutusta ja erikoistunut tiettyjen sairauksien, kuten astman, diabeteksen ja sydänsairauksien hoitoon. Yhdyshenkilöt neuvovat asiakkaita sairauksien omahoidossa ja jakavat tietoa järjestämällä mm. teemapäiviä. Yhdyshenkilöidemme osaaminen ja neuvot ovat asiakkaidemme käytössä maksutta.

Lääkevalmistus

Lääkkeenvalmistustaito on edelleen osa apteekkien toimintaa. Apteekissamme valmistetaan tarvittaessa esimerkiksi annosjauheita, liuoksia ja lääkevoiteita. Perinteikäs Merimiehen yskänlääke valmistetaan meillä edelleen alkuperäisen reseptin pohjalta.

Opetusapteekki

Rauman Ensimmäinen Apteekki on hyväksytty Kuopion ja Helsingin yliopistojen opetusapteekiksi. Farmasian opiskelijat voivat suorittaa apteekissa opiskeluun kuuluvan harjoittelun.

Lääkejätteiden palautus

Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda lääkejätteet lajiteltuina apteekkiin hävitettäviksi.

Voit tulostaa lajitteluohjeen tästä »
Huomioithan, että ohjeen avautuminen vaatii Acrobat Readerin.